Eerstvolgende koopzondag: 15 september a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand augustus 2021

Willem en Lia uit Limmen

Willem en Lia

Helemaal aan de buitenrand van Limmen mogen wij vandaag op bezoek bij Willem (69 jaar) en Lia (65 jaar). Bij binnenkomst vertelt Willem over de kleine renovatie die hun huis onlangs heeft ondergaan, zoals een nieuwe vloer, nieuwe plafonddelen, een nieuwe keuken en de huidige eettafel is verhuisd naar buiten om plaats te maken voor de ruime bank. De nieuwe eettafel met stoelen heeft een ander plekje in huis gekregen, dichtbij de keuken.

Wat niet veranderd is, is de prachtige muurschildering op het ronde gedeelte van de muur. Een ronde muur is lastig om iets aan op te hangen en daarom heeft een vriend van Willem een schildering gemaakt met aan de ene kant de boerderij waar Willem is geboren en aan de andere kant het huis waar Lia’s moeder is geboren, aan de rand van Limmen/Heiloo. Beide boerderijen bestaan niet meer, dus het is des te meer waardevol om deze muur in tact te houden.

Willem heeft altijd gewerkt als timmerman en de laatste 12 jaar van zijn werkbare leven ook veel glas in lood gemaakt. In de achtertuin scharrelen kippen, kalkoenen, konijnen en geiten, waar hij met veel plezier voor zorgt. Hij geniet erg van zijn pensioen, maar stil zitten is er niet bij. Willem is erg actief voor verschillende verenigingen waar hij vrijwilliger is.

Lia is vroeger kapster geweest, maar toen de kinderen kwamen, heeft zij vooral voor hen gezorgd. Daarnaast heeft zij ook veel vrijwilligerswerk gedaan, zoals bij voetbalvereniging VV Limmen achter de bar en als gastvrouw in de bestuurskamer. Af en toe viel ze nog wel eens in bij de plaatselijke kapsalon.

Samen hebben zij 3 kinderen en maar liefst 6 kleinkinderen, variërend in de leeftijd van 18 jaar tot 4 jaar; 3 jongens en 3 meisjes. De jongste twee kinderen gaan graag op donderdag naar opa en oma en eten dan ook ’s avonds gezellig een hapje mee.

Hun paard – een Tinker; dat is een middelgroot paard afkomstig uit Ierland – staat in een wei verderop en wordt vooral verzorgd door een paar meisjes. Iedere dag gaan Willem en/of Lia even bij haar kijken. Het paard is inmiddels al 18 jaar, maar toen zij nog in de buik van haar moeder zat, is zij meegehobbeld voor de huifkar die Willem zelf heeft getimmerd. Bij terugkomst is hun huidige paard geboren.

Een aantal keren zijn ze samen met vrienden naar Ierland geweest voor een tocht met huifkar en paard en verliefd geworden op het land met de groene glooiingen. Per dag reden ze ongeveer 10 kilometer om daarna te stoppen voor de overnachting. Het paard kreeg een plekje in de wei met fris gras, water en ander eten. Thuisgekomen besloot Willem om zelf een huifkar te maken en daarmee hebben ze een aantal keer een mooie tocht gemaakt door Nederland, onder andere in Drenthe. Aan de andere muur in de huiskamer hangt overigens ook nog een mooi schilderij van Willem met zijn paard.

Voor de komende zomer gaan ze niet meer met het paard op stap, maar zetten ze de fietsen op de auto en overnachten ze in een bed & breakfast. Ook al vinden ze Nederland prachtig om op vakantie te gaan, ze hopen met de kerst toch echt met wat kinderen en kleinkinderen weer richting Gran Canaria te vliegen om de zon op te zoeken.

Bij het afscheid vertelt Willem dat hij gaat grasmaaien met een paar vrienden op een verder liggend weiland. Hiervoor moeten wel even de grasmaaiers met het bootje overgebracht worden, voordat ze aan het werk kunnen.

Wij wensen Willem en Lia een heerlijke zomer in hun vernieuwde huis en op vakantie!