Eerstvolgende koopzondag: 15 september a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand mei 2024

Theo en Anneke uit Heemskerk

Theo en Anneke

Met de vier kinderen allemaal uit huis, wilden Theo en Anneke graag in een onderhoudsvriendelijk en kleiner appartement wonen. Ontzettend enthousiast schreven ze zich in voor een nieuw appartementencomplex, centrum Heemskerk. Met ruim 600 gegadigden voor 60 appartementen wisten ze dat de kans niet heel groot was om een plekje te bemachtigen. Toch was de teleurstelling groot toen ze uitgeloot werden.

De verrassing kon daarom ook niet groter toen ze drie maanden later te horen kregen dat een andere huurder geen interesse meer had en de heer en mevrouw Wigman toch hun intrek konden nemen. "Het was een lot uit de loterij! Het appartement dat vrijkwam, lag namelijk ook aan de kant van het gebouw dat onze voorkeur had", aldus Theo. De bouw was ondertussen voorspoedig verlopen en er zaten slechts twee maanden tussen het verrassende bericht en de verhuizing.

Geen woningboulevards
Anneke: "We hebben 36 jaar in de groene wijk De Maere in Heemskerk gewoond. Dat is zo’n mooie en fijne buurt om als gezin te wonen. Als echtpaar alleen was het huis echter veel te groot, wat moeten wij nu nog met vier slaapkamers?" Het appartement kwam precies op het juiste moment langs, ze waren namelijk nog niet heel actief aan het zoeken. De kinderen hebben geholpen met de verhuizing en voor de nieuwe meubels stapten ze bij Lubbers Wonen en Slapen naar binnen. Theo: "Wij hebben helemaal geen zin om langs woningboulevards te struinen. Is ook helemaal niet nodig met zo’n kwaliteitswinkel in het centrum! Met veel plezier hebben we daar een bankstel, complete eethoek, een schilderij en twee fauteuils gekocht."

Familieweekend
Ondanks dat de kinderen uit huis zijn, zien ze elkaar het liefst wekelijks. "We hebben vier heerlijke kleinkinderen en wij passen geregeld op. Theo en ik gaan ook graag een weekendje weg en dan weten we al dat we maar beter een huisje voor zes personen kunnen boeken!", lacht Anneke, ze vervolgt: "Toen we 40 jaar getrouwd waren, zijn we met z’n allen een weekend naar de Efteling gegaan. Klaas Vaak en een kabouter kwamen langs om liedjes te zingen en potjes slaapzand aan de kleinkinderen uit te delen. Het was echt een geweldige ervaring, we kijken met heel veel plezier terug op dat weekend."