Eerstvolgende koopzondag: 27 oktober a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand oktober 2024

Wim en Janny uit Uitgeest

Wim en Janny

Al bijna 50 jaar wonen ze in hetzelfde huis in Uitgeest en hebben nooit gedacht aan verhuizen. Wim: "We wonen hier heerlijk, zijn de eerste bewoners, hebben een tuin op het zuiden en geen inkijk, wat wil je nog meer?"

Onlangs zijn ze begonnen met het renoveren van het huis. Frisse kleuren op de muur, nieuwe vloer en het meubilair moest er ook aan geloven. Janny: "Voorheen gingen we altijd naar de grote meubelzaken, maar onze zoon wees ons nu op Lubbers Wonen & Slapen waar we al snel slaagden voor een grote hoekbank."

Al enige tijd is het stel met pensioen. Werkte Janny bijna 30 jaar lang op een peuterspeelzaal nadat hun twee zoons naar school gingen, heeft Wim ruim 40 jaar als ICT-er bij een groot automerk gewerkt. Nu ze alle tijd van de wereld hebben, is er veel ruimte voor fietsen. En niet zomaar een simpel fietstochtje door de provincie.

"We hielden al veel van fietsen en hebben dit ook regelmatig met de jongens gedaan tijdens de schoolvakanties toen ze nog klein waren. Een paar dagen lekker naar Drenthe bijvoorbeeld. Maar door een voorlichtingsavond over fietsvakanties veranderde onze hobby in een passie. Een branchevereniging organiseerde namelijk fietsvakanties over de hele wereld. We waren dusdanig enthousiast dat we ons direct hadden aangemeld voor 4 weken Bali, Jakarta en Java!", aldus Janny

Wim: "Inmiddels zijn we de hele wereld overgevlogen en hebben we fietsreizen gemaakt in China, Australië, Chili, Argentinië, Cuba, Zuid-Afrika en ga zo maar door. Het is geweldig om een land per fiets te ontdekken. Je gaat niet hard, maar je ziet zoveel meer." Janny vult aan: "In sommige afgelegen delen, staan de dorpsbewoners je aan te moedigen, rennen ze met je mee en proberen ze met handen en voeten contact met je te maken. Ik heb zo vaak versteld gestaan van de vriendelijkheid en de vrijgevigheid van andere culturen, echt hartverwarmend."

"Het maken van mooie reizen is ook één van de redenen dat we geen wens hadden én hebben om te verhuizen. We wilden niet groter, duurder en meer. We wilden juist meer genieten en meer zien van de wereld. Leren van andere culturen. Je wordt nederig van de wereld ontdekken en dat maakt je blij met wat je al hebt", sluit Janny af.